Bevar Dit Sociale Liv Uden At Sabotere Dine Resultater

At træne og spise sundt betyder ikke, at du nu skal give afkald på alle livets spiselige goder.

Engang var mit liv fyldt med pasta og kulhydrater, fordi jeg troede, at det var godt for mig og at jeg havde brug for det, men de hurtige kulhydrater var med til at ødelægge alt, hvad jeg knoklede for.

Det betyder dog ikke, at jeg i dag løber skrigende bort ved synet af tallerken pasta eller en skål slik for den sags skyld – tværtimod spiser jeg det stadig endda med god samvittighed – og det kan du også gøre, hvis du har den rigtige kost strategi på plads.

koststrategi

Kostens veje og vildveje

Det søde liv, den salte smag og smeltende fedt på tungen er typisk oplevelser, der får mange til at gå i skammekrogen efterfølgende, fordi det altid er forbudt i forbindelse med diverse kure, som jeg omtalte i den forrige artikel.

De fleste kure er så restriktive, at selv personer med en meget stor portion disciplin og motivation må give op. Mange mennesker starter ud med de bedste intentioner og vælger stramme kure med løfter om store vægttab.

De fejler!

For disse kure er slet ikke designet til normale mennesker med normale liv.

Men det behøver slet ikke at være sådan.

Tænk, hvis du slet ikke behøver at bekymre dig om skyldfølelse, når du spiser dine favorit-retter?

Tænk, hvis din yndlingsmad kan hjælpe dig med at smide fedtet?

Hvordan ser den gode koststrategi ud?

Når du vil omlægge din kost, skal du før du springer ud i det, sikre dig at planen er tilpas fleksibel til at du kan holde ud at benytte den på lang sigt, så den kan blive en livsstil.

Kig efter følgende:

  • Du har mulighed for at deltage i sociale sammenkomster.
  • Du har mulighed for at nyde dine livretter- og uden skyld.
  • Du opnår et stabilt løbende tab af fedt.
  • Du kan let vedligeholde din nye krop, når du har opnået det fedttab og den kropssammensætning, som du ønsker.

Sociale sammenkomster

Hvor mange gange har du enten sagt nej til at deltage i en begivenhed eller være plaget af skyldfølelse, når der blev serveret mad, som du ifølge din kur ikke måtte få?

Ved at sørge for, at du har dage eller måltider, hvor du må spise ting som ikke er en del af din koststrategi, kan du let planlægge disse dage til at hænge sammen med sociale sammenkomster.

Der er IKKE tale om snydedage eller snydemåltider, for du snyder ikke!

Nyd dine livretter uden skyld

Enhver person der har været på kur for at tabe fedt, har prøvet at have skyldfølelse.

Efter en række dage med den kost kuren anbefaler, hvor du har fulgt planen til punkt og prikke, sker der et eller andet, der gør det umuligt ikke ”at falde i” og spise lækkerier, der ikke er en del af af kostplanen eller du løber ind i et tilfælde af ædeflip.

Resultat: Skyldfølelse!

Den skyldfølelse får mange til at opgive hele forløbet.

Men at fratage dig selv den glæde, der er forbundet med dine livretter er ikke noget liv. Det ville være det samme som at bede dig om at holde vejret.

Og det behøver du heller ikke.

Når dine yndlingsmåltider er en del af strategien, undgår du den ubehagelige følelse og de før så forbudte madvarer kommer nu til at arbejde for dig og ikke imod dig.

Et stabilt og løbende tab af fedt

I stedet for at tabe flere kilo over et par dage eller uger, grovæde og tage det hele på igen, skal din kost være møntet på at give et langsommere og stabilt fedttab. Det er langt lettere at holde, og du har større chance for at forblive tro mod din nye livsstil.

Og kan du oven i købet forkæle dig selv med dine yndlingsmåltider regelmæssigt, kommer det aldrig til at føles som at være på kur.

Og det er det heller ikke.

Det er din hverdag.

Både nu og i fremtiden efter at du har opnået din drømmekrop, hvor du med god samvittighed også kan tilføre lidt flere afvigelser fra din almindelige kost.

Vedligeholdelse af din nye krop

Har du viljen og styrken til at komme gennem en kur, der føles mere som tortur end som livstilsomlægning, risikerer du desværre at stå med en ny udfordring i den anden ende.

Det er naturligt at mange efter ugevis eller månedsvis af berøvelse af forbudt mad og ensformig kost, starter det nye liv med at ”fejre” det hele med et orgie af junkfood.

Men alt det tabte fedt vender hurtigt tilbage, hvis du ikke holder dig tilbage.

Derfor bør du vælge en koststrategi, hvor der ikke er tale om forbud, for det skaber ”abstinenser”. Har du jævnligt måttet spise junkfood eller slik igennem igennem dit fedttabsforløb, slipper du for følelsen af ”abstinenser” og får en god, rolig og naturlig overgangsperiode til din kost fremadrettet.

Der skal i virkeligheden være tale om en ny livsstil og ikke bare en ”kostplan”, og derfor jeg bruger ordet koststrategi om din nye livsstil.

Bemærk for en god ordens skyld, at jeg ikke opmuntrer dig til at bygge din koststrategi op om junkfood. Dine spisevaner skal altid have dit helbred og fysiske velbefindende som omdrejningspunkt, men du skal ikke frasige dig dine yndlingsretter.

Det er det samme som at tvinge dig til at holde vejret, men før eller siden skal du jo have luft.

Udfordringer ved metoden

Har du svært ved at komme tilbage til dine sunde spisevaner efter at have spist usundt en dag, er det fordi du har svært ved at lægge skyldfølelsen på hylden, fordi du føler, at du har snydt.

Men mist ikke modet.

Det kan godt tage lidt tid at omstille sig til, at der ikke er tale om snyd.

Det er jo en del af planen.

Nu har du noget at se frem til og føler dig ikke berøvet. Men det kan selvfølgelig godt kræve lidt disciplin ikke at overdrive, bare fordi du kan.

Basis koststrategi

Din kost skal bestå af det rette mix af protein, fedt, frugt og grønt og kulhydrat og stivelse og det er individuelt, hvordan kosten bedst sammensættes for at få det mest optimale resultat.

Som du kan se i denne artikel, så er den rigtige kost alt afgørende for, at du kan skabe de rigtige betingelser for din krop, så den ved hjælp af træning kan komme hurtigt til resultaterne. Det gælder for såvel nybegyndere som topatleter.

Skulle du imidlertid sidde tilbage med spørgsmål eller vil du gerne høre mere om, hvordan et skræddersyet kost- og træningsforløb vil se ud for dig, er du meget velkommen til at kontakte mig

Joan lang fitnesstræner

Dette er 6. del af minikurset Fortius Fitness Insider.
Få det fulde udbytte af min viden…
Klik her og tilmeld dig hele kurset gratis!

Lad dine venner få glæde af denne artikel – del den her:

Facebook