Undgå At Spilde Tiden – Kend De Typiske Fitness og Motionsmyter

Fitnessverdenen er desværre fyldt med sejlivede myter og forkerte informationer, der hver dag får masser af mennesker til at spilde tiden og gå glip af de resultater, de stræber efter.

I sidste artikel fik du sandheden om cardio, der er en af de største myter, når det handler om at smide fedt, men faktisk kan du også spilde tiden med styrketræning, hvis du ikke gør det korrekt.

Det kan være meget svært at finde frem til, hvad der er myte og hvad der er sandhed, både når det gælder styrketræning og cardio.

fitnessmyter

Selv folk der har årevis bag sig i fitnesscentrene, har svært ved at skelne – det har jeg set gang på gang og som nævnt i den forrige artikel har jeg endda selv været offer for flere af dem i mine yngre dage.

Nu skal det handle om, hvilke af de nedenstående udsagn du kender og hvilke du er enig eller uenig i.

Du får 1 point for hvert udsagn, som du svarer ja til.

  • Skal man tabe fedt på maven, skal man lave mavebøjninger.
  • Små og lette vægte giver slanke muskler.
  • Det er bedre at træne 5 gange om ugen end 2.
  • Jo flere gentagelser man tager af en øvelse, jo bedre.
  • Tunge vægte giver store og pumpede muskler.
  • Den brændende fornemmelse i musklerne er udtryk for at mine anstrengelser virker.
  • Skifter man ofte træningsprogram, forvirrer eller chokerer man musklerne og får bedre resultater.
  • Fedtforbrændingszonen er vigtig, hvis man vil tabe sig.
  • Kosttilskud er essentielle for at opnå den perfekte krop.

Jo flere point du har fået – jo mere gavn har du af at læse denne artikel, så du kan komme i gang med at bryde vanerne.

De største myter i træningsverdenen

Desværre florerer fejl og myter over alt fra fitnesscentre til internettet og endda i blade om om fitness, træning og motion.

Udover cardio-myten, er der to andre myter der er hovedansvarlige for at forhindre både mænd og kvinder i at opnå deres mål inden for fitness, træning og fedttab, så lad os starte med dem.

Uanset om du er ny eller erfaren i træningsverdenen, har du garanteret hørt denne myte.

“Øvelser for inderlåret eller maven vil fjerne fedtet på dér.”

Og hvad med denne myte:

”Vægttræning vil give dig store og klodsede muskler.”

Så lad os starte med at kigge lidt på dem.

Myte 1:
Du kan fjerne fedt fra bestemte områder ved at punkttræne med målrettede øvelser eller bestemt udstyr

Myten om punkttræning lever i bedste velgående og der er mange penge involveret for de virksomheder, der er med til holde den i live.

Tænk bare på alt det hjemmetræningsudstyr der sælges i butikker, på tv og på internettet, der slår sig op på at kunne reducere fedtet på udvalgte områder af kroppen.

Det vrimler med gadgets der lover dig enten markerede mavemuskler eller tonede arme eller mindre lår.

Grunden til at der altid vil være et marked for denne type produkter er, at mange mennesker tror, at hvis man laver øvelser for et bestemt sted på kroppen, så forsvinder fedtet dér.

På overfladen virker det logisk, at hvis du vil have tyndere arme, så lav armøvelser og hvis du vil en flad mave, så lav mavebøjninger, men som mange frustrerede fitnessentusiaster har opdaget, så virker det ikke.

Du kan læse mere om denne myte under punktet: Fejl nummer 1: Punkttræning og der er en grund til, at det er det første punkt på listen.

Myte 2:
Vægttræning giver store muskler

Styrketræning resulterer i tab af fedt, når det bliver udført korrekt og kombineret med den rigtige kost, hvilket giver en slankere, fastere og tonet krop.

Man bliver altså mindre, når musklerne erstatter fedtet og ikke pumpet som nogle kvinder frygter.

Kvinder har ikke de hormoner eller den genetiske sammensætning, der skal til for at opbygge store muskler. Kvinder har i gennemsnit kun en tiendedel af den testoteron som mænd har, så hvordan skulle de kunne forvandle sig til mænd ved at styrketræne?

Modeller og skuespillerinder styrketræner også, men der er ingen af dem, der bliver store, og jeg ligner jo heller ikke Arnold Schwarzenegger.

Muskler dukker ikke op af sig selv. Og tænk over det – du ville ikke se mænd der kæmper som besatte i fitnesscentrene bare for at tillægge sig et par ekstra kilo muskler eller mænd der i desperation tyr til skidt som anabolske steorider. Store muskler kræver en massiv indsats og er hårdt arbejde. Og hvis mændene skal kæmpe så hårdt, hvor svært tror du så ikke, at det er for kvinder?

Store og klodsede muskler er ikke det samme som en øget muskelmasse. Og muskler skal der til for at indfri dine fitness mål, hvilket du kan læse mere om I den næste artikel.

Nu skal vi imidlertid kigge nærmere på de fejl der bliver begået på daglig basis.

Klik her for at læse del 2:
De 8 Største Fitness Myter