Enkle fitness metoder der giver resultat – Også for dig

Joan Lang – din personlige træner

Billede af Joan LangMit navn er Joan Lang. Jeg er født i 1972 og er oprindeligt uddannet tandklinikassistent.

Sammen med min mand; Kasper har vi tre børn – Danny, Denise og Tristan – vores lille efternøler.

Det siger næsten sig selv, at en god fysik og en sund livsstil fylder meget i vores familie, men vi elsker også at rejse og opleve ting sammen og at hygge os med lørdagsslik.

Til gengæld går vi så ikke så meget op i materielle goder.

(Vi har dog et par teenagere, der synes at penge er det vigtigste i verden – men dem arbejder vi på :))

Styrketræning for Kvinder med Joan lang

Jeg har brugt hele mit voksenliv på min elskede og uundværlige sport, fitness og træning.

Desværre var det i mange år cardiotræning som løb, cykling og aerobics, jeg dyrkede intenst bl.a. fordi det frigav endorfiner.

Men selvom det umiddelbart lyder sundt, så var det ikke altid en fordel.

Trods mit aktive liv, slap jeg f. eks. ikke lettere gennem mine to første graviditeter, selv om jeg endda trænede cardiotræning tre gange om ugen, indtil kort før fødslerne. Jeg måtte som alle andre gravide bl.a. trækkes med kvalme, halsbrand, åreknuder, smerter i skuldre, arme og ryg og ikke mindst træthed og op mod 20 kg ekstra vægt. Efter fødslerne kunne jeg i lang tid ikke finde en eneste muskel i maven, når jeg skulle træne.

Det tog halvandet år at komme tilbage til den oprindelige form.

Det værste ved mit daværende træningsliv var dog, at jeg kun var 32 år, da jeg fik smerter i både lænd, knæ, ankler og skuldre. Snart stod det også klart, at det ikke længere var let at holde på formerne trods alt min intensive træning og jobbet som fitnesstræner.

I 4 år ignorerede jeg mine smerter på trods af, at jeg måtte kravle ud af sengen, og det kostede meget tid på briksen hos både kiropraktor, massør og fysioterapeut, men det slog mig aldrig, at forkert træning og teknik kunne være årsagen.

Da jeg mødte min nuværende mand, sendte han mig i en helt ny retning. Igennem flere år uddannede jeg mig hos ham, for den nye træningsmetode resulterede i en stærk, sund og tonet krop i stedet for fortidens skader.

Og som en lille krølle på halen, så forløb graviditeten med barn nummer tre betydeligt lettere på trods af, at den foregik i starten af fyrrerne.

Joanlang

Jeg var smertefri i arme, skuldre og ryg og tog kun 13 kg på, selvom jeg spiste, hvad kroppen havde lyst til. Benene måtte jeg dog kæmpe med alle gange, da det problem ikke kan ordnes med træning eller noget som helst andet, men kun mindskes lidt ved motion.

Efter det gode forløb følte jeg mig lidt som verdenskvinde og tog babyliften med i fitnesscenteret allerede 14 dage efter fødslen. Men min krop var slet, slet ikke klar og jeg kunne ingenting uden at det gjorde ondt, så jeg gik hurtigt hjem igen. Jeg grinte lidt af mig selv, fordi jeg måtte sande, at jeg, ligesom alle andre, måtte vente med at komme i gang.

Til gengæld gik det fremad med en hastighed, der kom bag på mig, da jeg endelig kunne starte, og jeg kunne fortsætte mine maveøvelser 6 uger efter fødslen. Efter kun 6 måneder var jeg tilbage i min oprindelige form mod de tidligere halvandet år takket være styrketræning og en simpel kosttilgang.

Kost- og træningsfilosofi:

Ud fra min viden om fitness, kost og styrketræning, har jeg opbygget en kost- og træningsfilosofi, som jeg selv lever efter, og som mine klienter har stor succes med at følge.

  • Resultaterne af træning skal være synlige på kroppen, give styrke og overskud.
  • Træning skal ikke føre til smerter eller nedslidning.
  • Træning og kost må aldrig fylde så meget, at det styrer dit liv, og at du ikke kan springe en træningssession over engang imellem, nyde sociale arrangementer eller tage på ferie, uden at det ødelægger både form og psyke. Træningen og kosten skal netop gøre dette muligt.
  • En sund kost skal være mættende og fleksibel, give dig energi og overskud og med plads til at nyde til at livet – En sund kost skal være en vane og noget der tilpasser sig dit liv – ikke omvendt.
  • Du kan opnå exceptionelle resultater med en yderst begrænset mængde styrketræning.
  • Belastningen skal være progressiv, når kroppen skal udfordres for at få resultater – træningsmængden og tiden skal IKKE øges. På den måde behøver du aldrig at træne mere end tre gange om ugen – uanset hvor øvet og i god form man er.
  • Den letteste, hurtigste og mest effektive vej til den slanke linje, den stærke og skadesfri krop samt et højt stofskifte sker igennem begrænset, korrekt og effektiv styrketræning. Men det er vigtigt, at det hele tiden bliver planlagt rigtigt, ellers kan man godt spilde sin tid – også med styrketræning.
  • Muskelmassen er menneskets motor. Jo større motoren er, jo mere brændstof vil den forbrænde. Styrketræning er den mest effektive vej til vægttab, et slankt udseende, styrke og overskud som er typiske mål for de fleste.

Kontakt Joan her
Jeg ser frem til at blive en del af din succeshistorie.

Din Ven og Personlige Træner,

Personlig Træner i København og grundlægger af Fortius Fitness

Mine Træningsfaglige uddannelser:
– Personlig træner
– Fitness-instruktør
– Kost og ernæring
– Aerobic instruktør
– Body-pump instruktør (lesmills)
– Funktionel træning (S.A.T.S)
– Graviditet og efterfødsel
– Seniortræning

Min Baggrund:
– 20 års dedikeret træningserfaring
– 10 års instruktør erfaring
– DM-Guld Athletic Fitness 2008
– DM-Sølv Bodyfitness masters 2011
– DM-Sølv Bodyfitness +168 cm 2011
– Tidligere springgymnast
– Tidligere rytter